Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

pátek 3. listopadu 2017

Pomůcky pro Rumunskou genealogii

Na stránce Genealogie CZ +SK jsem našel odkaz na stránku pro genealogii co pátrají v oblasti Rumunska. Pokud máte zájem o tuto oblast projděte si tyto stránky, co zde všechno najdete na straně jedné a co zde na straně druhé nevím. Jen vám zde dávám odkaz na tuto stránku takže se na mne neobracejte s dotazem které dokumenty kde hledat a zda je tam ta nebo ona obec. Celé jsem to neprocházel jen vám dávám možnost zde najít tento odkaz a hledání na těchto stránkách již závisí na vašich schopnostech a vytrvalosti.

Rovněž je potřeba vzít v úvahu, že hranice Rumunska se v průběhu let od osvobození od Osmanského područí mnohokrát proměnily a různé části se dostali na území sousedních států nebo naopak se dostali na území Rumunského státu.

Proto kam které území v průběhu staletí v Evropě patřilo je dobrá například tato encyklopedie:
Evropa v proměnách staletí 


Tato kniha plná mapek a grafů popisuje různá správní území Evropy, popis co vše je v knize najdete například na této stránce  >>>, v nedávné době vyšlo třetí doplněné vydání. Doporučuji si přečíst, zejména pokud předkové, kteří přišli odjinud z Evropy nebo i v dávných dobách odešli do jiných zemí.

Ale abych se vrátil k Rumunské stránce, tu najdete zde >>>


Žádné komentáře:

Okomentovat