Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

neděle 7. února 2021

Jak pracovat s novou ActaPublica MZA

 Nová AP v podstatě obsahuje ty samé kolonky co měla a je zde jen jedna na víc a to převod ze starých na nové odkazy na webu.

Kde a co hledat? V podstatě je AP nastavena na hledání v nejvíce matrikách a to matrikách katolických, další matriky (evangelické a jiné najdete pod odkazem "Vyhledávání podle typu původce"

Hlavní nabídka pro hledání:

Pod vyhledáváním máte čtyři nabídky: (viz. obrázky)



Toto je rozvinutá nabídka "Vyhledávání podle typu původce"



A nyní máme další části nabídky:





Jen obrázek vašeho záznamu musíte udělat postaru "sejmutím obrazovky". Jak někdo v jedné skupině psal tak na písemný dotaz se dozvěděl, že v ukládáním obrazu se nepočítá. No to ukládání tam dlouho nebylo, po většinu času jsme i dříve museli snímat jen obrazovku. Takže je to jen návrat k jejich původnímu přístupu.

Přehled obcí pro které daná matrika je:



Na ActaPublica se vyhledává pomocí názvu obce, to znamená, že vždy pro vyhledávanou obec se vám vytvoří seznam všech matrik ve kterých je obec uvedena. To znamená, že tato obec se opět ukáže při vyhledání i jiné obce pro niž má společnou matriku. Nepotřebujete seznamy obcí ani farností, stačí zapisovat název obce do vyhledávacího rámečku a již u několika písmen se vám začne ukazovat nabídka obcí které začínají na stejní písmena, můžete kliknout na danou obec a seznam se otevře.


Snad to někomu pomůže pokud se neorientuje.











Žádné komentáře:

Okomentovat