Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

středa 17. prosince 2014

Co mohli vařit a jíst naši předkové v 18. a 19. století

Našel jsem tuto stránku s tímto rozdělením

 "Plodiny známé a používané v 18. a 19. století:

  • Obiloviny a brambory 
  • Luštěniny
  • Olejnaté rostliny 
  • Sladidla
  • Zelenina košťálová a listová
  • Cibulová a kořenová zelenina
  • Plodová zelenina 
  • Ovoce z mírného pásu 
  • Ořechy
  • Tropické ovoce "
viz. stránka >>> , stránka se mi zdá zajímavá a ukazuje co se v té době v Evropě jedlo, samozřejmě doba kdy došlo k rozšíření v či oné části naší vlasti zde není specifikována. Ale jako orientační materiál je to jistě použitelné.


Žádné komentáře:

Okomentovat