Info

Obsah blogu "Genealogie Hradil" k 26. 05. 2019 najdete zde klikni na text pod:

Jak vyhledávat pomocí obsahu, platí pro všechny záložky
Na anonymní dotazy nebude reagováno, budou posílány do spamu.
Nepomáhám s přečtením starých textů, na FB je dost skupin, kde si lidé pomáhají se čtením.

středa 8. února 2023

Kde hledat záznamy pro důležité informace o občanech v USA?

Jak a kde se můžete dostat k záznamům Narození – Oddání / sňatku – Úmrtí – Rozvodech manželství. Samozřejmě je to jako u nás, po dobu 100 let jsou data na úřadech a pak dle jednotlivých států unie jsou uložena v archivech, ale jak jsem to pochopil, tak jsou uloženy v jednotlivých státech trochu jinak.

Samozřejmě oficiální doklad vydají za stanovený poplatek jen kopii bez úřední hodnoty za nižší poplatek. Jen jsem nezjistil, kdo o takové doklady může žádat. Myslím tím, že jsem nenašel něco jako náš zákon o nahlížení do živých matrik a dalších dokumentů. Případně obdobu našeho zákona na ochranu osobních údajů žijících (případně i nežijících) osob. To si asi bude muset člověk vykorespondovat každý žadatel nám a zejména asi dle jednotlivých států unie, asi ta legislativa tady nebude jednotná, ale asi podobná.

Jinak na stránkách FemilySearch píšu, že pokud dokument existoval fyzicky na úřadě, tak by jej měli mít ve svých databázích. Po kliknutí na jednotlivý stát se dostanete na podklady toho státu – viz další obrázek.

Tak tady je ukázka rozcestníku pro jednotlivé státy unie, pod obrázkem je odkaz na tuto stránku.

A tady je obrázek a odkaz na tuto stránku. Je to ukázka jednoho státu.

 

 

A tady je ukázka jednoho dokumentu k narození osoby.

 

Odkaz nepotřebujete

Tady je ukázka stránky Montana, County Births and Deaths, 1840-2004, výřez

Je to přeloženo na obrázcích pomocí Googlu.

 

Samozřejmě podrobnosti si bude muset každý dohledat sám. Ono na stránkách FamilySearch je toho hodně, jen se k tomu člověk dostává mnohdy složitým způsobem, protože ten jejich systém je jaký je.

Žádné komentáře:

Okomentovat